Feyenoord veel te sterk voor aangeslagen VVV: 6-0

6 March 2021, 18:31 uur
Rotterdam & Regio
ANP

Feyenoord heeft na drie wedstrijden zonder overwinning weer eens een zege geboekt in de Eredivisie. De ploeg van trainer Dick Advocaat kreeg in De Kuip amper tegenstand van VVV-Venlo en versloeg de Limburgers met 6-0. Feyenoord deed zo weer wat vertrouwen op voor het duel van volgende week met PSV.

De Rotterdammers lieten na de uitschakeling vorige maand in het bekertoernooi door sc Heerenveen heel wat punten liggen in de competitie. De uitwedstrijden tegen FC Twente (2-2), FC Groningen (0-0) en AZ (4-2) leverden slechts 2 punten op.

In VVV trof Feyenoord een aangeslagen ploeg, die eerder in de week in de halve finales van het bekertoernooi had verloren van Vitesse (2-0). De Limburgers moesten het bovendien doen zonder Georgios Giakoumakis, met 23 doelpunten de topscorer van de Eredivisie. De Griekse spits was niet fit en ontbrak daardoor in De Kuip. Feyenoord kreeg van VVV alle ruimte om aan te vallen.

Scoreverloop

De thuisclub hoefde niet eens heel goed te spelen om een royale zege te boeken. Jens Toornstra, die voor de aftrap werd gehuldigd omdat hij onlangs zijn 250e wedstrijd voor Feyenoord speelde, opende in de 14e minuut op aangeven van Luis Sinisterra de score. Daar ging geklungel van VVV-verdediger Tobias Pachonik aan vooraf. Lutsharel Geertruida, terug in de basis als vervanger van de geblesseerde rechtsback Bart Nieuwkoop, kopte even later uit een hoekschop van Steven Berghuis zijn vijfde competitietreffer binnen. Bryan Linssen tekende na een half uur voor de 3-0. De spits kon na een dieptepass van Orkun Kökcü vrij doorlopen richting keeper Thorsten Kirschbaum en rondde het beheerst af.

In de tweede helft liep Feyenoord op halve kracht verder weg. Toornstra maakte zijn tweede treffer, nadat VVV-verdediger Kristopher Da Graca hem de bal zo in de voeten had bezorgd. Berghuis kreeg in de 73e minuut alle ruimte om vanaf de rand van het strafschopgebied zijn veertiende doelpunt van het seizoen langs Kirschbaum te krullen en Eric Botteghin kopte de 6-0 binnen.